Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar

de Rocsi in Prajituri, 5 Mai 2020 | 2874 vizualizari

 

Ne plac foarte mult cheesecake-urile fara coacere, mai ales cele care au si fructe! De aceasta data am ales sa pregatesc o varianta fara zahar, pentru ca ne dorim sa nu iesim prea pufosi dupa atata timp petrecut in casa. Crema nu este foarte dulce, chiar are o tenta acrisoara cea cu mure, iar dulceata de afine fara zahar completeaza perfect desertul. Il puteti pregati chiar si de Paste, daca nu sunteti fani pasca. Si nu necesita mult timp:

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 250 gr biscuiti digestivi fara zahar
    • 120 gr unt
    • 1 lingura rasa indulcitor dulcisor (sau 1 lingura zahar
    • 4 linguri lapte
    • 1 lingurita vanilie
    Pentru crema:
    • 300 gr crema de branza (mascarpone)
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 2 linguri rase indulcitor (2 linguri zahar)
    • 100 gr banuti de ciocolata alba cu indulcitor
    • 2 lingurite vanilie
    • 150 gr mure + 1 lingura indulcitor + 1 lingurita cu varf amidon
    • 150 gr dulceata de afine cu indulcitor + 1 lingura amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar:

Blatul:  Biscuitii macinati ii amestecati cu untul topit, vanilia, laptele si indulcitorul. Asezati pe un platou un inel detasabil de 20 cm, puneti crusta si o apasati bine cu fundul unui pahar.  Dati la frigider.

Crema: Murea o blendati, apoi o treceti prin sita. Amestecati piureul de mure cu indulcitorul si amidonul, puneti pe foc pana se ingroasa.  Il dati deoparte, il lasati sa se raceasca. Ciocolata alba o topiti pe baie de aburi. Frisca rece o mixati cu indulcitorul putin, nu de tot. Adaugati crema de branza peste frisca, vanilia si mixati pana devine usor spumoasa.  Puneti ciocolata topita, mai mixati putin, pana obtineti o consistenta cremoasa. In jeleul de mure rece, puneti 2 linguri cu varf din crema de branza, amestecati bine. Scoateti crusta de la frigider, puneti un strat subtire din crema alba, apoi crema de mure si restul de crema alba. Dati la rece. Dulceata de afine o amestecati cu amidonul, le puneti pe foc pana se ingroasa putin. Scoateti cheesecake-ul de la rece, puneti deasupra dulceata si o intindeti usor. Dati la rece 3-4 ore, apoi indeparatati inelul, portionati si serviti.  Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Classic Cheesecake